Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виновниците са отстранени: Яник Синер уволни двама от екипа си след допинг скандала

24 август 2024, 17:51 часа • 1567 прочитания

Лидерът в световния тенис Яник Синер уволни тренора и физиотерапевта си след големия допинг скандал, хвърлил петно върху неговото име. Както вече стана ясно, италианецът е избегнал допинг наказание, въпреки че е дал два положителни допинг теста още през март.

Яник Синер уволни треньора и физиотерапевта, отговорни за допинга

За случая се разбра в последните дни, като разследването на случая продължава. Синер оправда намерения стероид слостебол в тялото му с това, че неговият физиотерапевт Джакомо Налди е нанесъл спрей без рецепта върху рана на ръката си, а после е масажирал тенисиста.

Яник Синер

Уволненията идват току преди US Open

Така Налди е пренесъл забраненото вещество върху Синер. Спреят пък е бил даден на масажиста от треньора на италианския тенисист - Умберто Ферара. Синер реши да се раздели с тях непосредствено преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем US Open. 

"Налди и Ферара бяха огромна част от моята кариера. Свършихме невероятна работа, донесохме много успехи и бяхме страхотен екип. Сега, поради тези грешки, не се чувствам толкова уверен, че да продължа с тях", заяви Яник Синер.

"През последните месеци се борих много. Чаках резултите от пробите. Единственото нещо, от което се нуждая в момента, е чист въздух", каза Синер на пресконференция на US Open. А дали допинг скандалът със Синер влияе пряко на Григор Димитров, прочетете в линка.

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес