Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виктория Томова ще играе на демонстративен турнир в Русия

28 ноември 2023, 10:51 часа • 1786 прочитания

Любопитна спортна новина около най-добрата българска тенисистка - Виктория Томова. 79-ата в света ще участва на демонстративен турнир в Русия, който ще се състои в началото на месец декември в Санкт Петербург.

Виктория Томова ще участва на турнир в Русия

Надпреварата се казва „Трофеи Северной Пальмиры“ и е отборно състезание, като ще продължи в периода 1-3 декември. Виктория Томова е сред поканените тенисисти за участие в демонстративния турнир в Санкт Петербург.

Тенис на фона на война

Събитието ще се проведе на фона на продължаващата война в Украйна и международните санкции спрямо Русия. Домакините обаче са съумяли да договорят високо ранкирани тенис звезди да вземат участие, като повечето от тях са руснаци и сърби.

Виктория Томова

Виктория Томова попада в отбор "Лъв"

Сред участниците е и българката Виктория Томова, която ще бъде в отбор "Лъв". Лидери на този отбор са Янко Типсаревич и Светлана Кузнецова. В състава още са: Анастасия Потапова, Александър Шевченко, Ласло Джере, Карен Хачанов и Жасмин Паолини.

Капитани на отбор „Феникс“ са Анастасия Мискина и Николай Давиденко. В тима са: Душан Лайович, Вероника Кудерметова, Диана Шнайдер, Адриан Манарино, Юлия Путинцева, Робето Баутиста Агут. „Трофеи Северной Пальмиры“ ще се проведе в рамките на три дни, в които ще има 11 мача на сингъл и 2 на двойки.

ОЩЕ: Григор Димитров завършва 2023 година в топ 15 на света

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес