Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинка и хърватин спечелиха титлата при смесените двойки на Уимбълдън (ВИДЕО)

14 юли 2023, 13:20 часа • 1027 прочитания

Опитите на Елина Свитолина да занесе титлата от женския турнир на "Уимбълдън" в Украйна приключиха вчера с отпадането й на полуфинал, но опустошената от война страна може да празнува шампионски успех в Големия шлем. Людмила Киченок и нейният хърватски партньор Мате Павич завоюваха титлата при смесените двойки!

Поставени под номер 7, те се наложиха над белгиеца Йоран Флийген и китайката Сюй Ифън с 6:4, 6:7 (9:11), 6:3. Мачът премина през много обрати и моменти, в които победата можеше да бъде за всяка от страните. 30-годишният Павич обаче демонстрира огромния си опит в такива двубои. Той прибавя титлата от Уимбълдън към богата си колекция от заслужени призове.

ОЩЕ: Рубльов: Аз съм от Русия, а получих подкрепа, която не заслужавам

"Опитах се да окуража хората в Украйна и се надявам тази победа да помогне поне малко на нашите мъже, които се борят за свободата на страната ни", заяви Киченок, а изказването й беше посрещнато с бурни овации от публиката на Централния корт в Лондон. "Чувството да си победител на "Ол Ингланд клъб" е невероятно! Искам да благодаря на моя партньор Мате за тези две прекрасни седмици и да му кажа, че без неговата неоценима помощ нямаше как да стигнем до успеха", призна тя.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес