Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Удоволствие е да те гледам, но не и да играя с теб": Как Синер отказа Григор от титла през 2024-а (ВИДЕО)

03 юни 2024, 17:49 часа • 5236 прочитания

Водещият тенисист на България Григор Димитров се изправя във вторник срещу италианеца Яник Синер в мач от 1/4-финалите на Ролан Гарос. Българинът ще опита да си отмъсти за загубата от Синер в края на март, която го лиши от титлата на Мастърса в Маями.

Как Яник Синер срази Григор Димитров на финала в Маями

Гришо успя да стигне до финала на силния турнир в Маями, но там срещна "най-добрия тенисист в света" към момента (по думи на самия българин). И резултатът бе красноречив: 6-3, 6-1 в полза на Синер, който не остави никакви шансове на родения в Хасково тенисист.

Григор Димитров - Яник Синер

Гришо се наслаждава на играта на Синер, но не и като негов съперник

След загубения финал Григор Димитров направи и шеговито изказване: "Удоволствие е да те гледам, но не и да играя срещу теб". Въпреки това българинът може да бъде доволен от представянето си - не само в Маями, но и през цялата 2024 година.

Григор успя да изравни уникално постижение на Синер през сезона, а при победа във вторник, българинът ще бъде едноличен първенец по този показател. За целта Димитров трябва да обърне статистиката от последните три мача срещу Синер, в които допусна три поредни загуби.

А възможно ли е Григор Димитров да стигне до титлата на Ролан Гарос, или това е по-скоро мираж, вижте от неговия потенциален път към трофея.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес