Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турнирът по тенис Sofia Open може да не се проведе заради местните избори

12 октомври 2023, 13:06 часа • 3534 прочитания

Провеждането на турнира по тенис от сериите АТР 250 Sofia Open е поставено под огромен риск. Това обявиха от Българската федерация по тенис. Причината е, че надпреварата съвпада с местните избори, а „Арена София“, където се броят гласовете след вота е единственото съоръжение, което може да приеме турнира.

България заменя Израел като домакин

От БФТ обявиха, че във вторник България е била избрана за домакин на престижната надпревара, която първоначално трябваше да се проведе между 4 и 11 ноември в Тел Авив. Заради военното положение, в което се намира Израел обаче това няма как да се случи. В родната федерация са реагирали моментално и са получили всички необходими разрешения за домакинството на турнира.

Posted by Българска федерация по тенис on Thursday, October 12, 2023

През 2022-ра също имаше подобен казус

На 5 ноември обаче в „Арена София“ е предвидено да се броят гласовете от евентуалния балотаж за кмет на столицата. Това обаче ще повлияе на програмата на Sofia Open. От българската федерация припомниха, че през 2022-ра е имало сходна ситуация, след като в деня на финалния мач между Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне са се провели парламентарни избори. Тогава обаче броенето на гласовете е било преместено в „Асикс Арена“.

Марк-Андреа Хюслер София Оупън Sofia Open

Съдбата на Sofia Open е в ръцете на ЦИК

Ръководството на БФТ разкри, че сега е направило същото предложение към държавните институции, за да може „Арена София“ да бъде свободна за турнира. По думите им съдбата на Sofia Open вече е в ръцете на Централната избирателна комисия.

Вчера първата ракета на България Григор Димитров победи световния №2 Карлос Алкарас на Мастърс-а в Шанхай.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес