Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръпката "Никол" не спря Григор в Бризбън, чакаме мач с Федерер

07 януари 2016, 09:49 часа • 11046 прочитания

Лошо начало, но щастлив край - това представляваше мачът на Григор Димитров срещу Виктор Троицки във втория кръг от турнира в Бризбън. Той беше първият му след голямата шумотевица около връзката му с певицата Никол Шерцингер и със сигурност мнозина фенове са били повече от бесни от ефекта на публичното признание, особено след неуспешния първи сет. Григор обаче стисна зъби и обърна – 5:7, 7:6 (6), 6:2, като се класира на четвъртфинал, където може да играе с Роджър Федерер. За целта швейцарецът обаче трябва днес да победи германеца Тобиас Камке.

Димитров загуби първата част, след като не стигна до нито една точка за пробив, а Троицки го проби в края на сета и затвори със 7:5. Нещо повече – сърбинът реализира ранен пробив и във втората част, но Григор успя да се събере, върна пробива за 4:4 и измъкна частта в драматичен тайбрек, в който изтърва два поредни сетбола, един от които на собствен сервис, но в крайна сметка дочака грешка на Троицки в решителен момент.

В решителния трети сет Григор проби още в третия гейм, след като канализира гнева си от няколко спорни съдийски отсъждания в негов ущърб и наказа Троицки с мощен форхенд. Сърбинът можеше да изравни в средата на сета, но Димитров се мобилизира и отрази опасността с ас. Той направи и нещо повече – веднага проби за втори път в сета и взе победата, макар да пропусна цели три мачбола!

Пълен репортаж от мача вижте в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес