Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Труден, но обещаващ жребий за Григор Димитров във Виена

19 октомври 2024, 15:55 часа • 603 прочитания

В момента най-добрият български тенисист Григор Димитров е в Стокхолм за участието си в турнира от сериите ATP 250. След края му на 20 октомври, Гришо ще замине за Австрия, където ще се състезава в надпреварата на ATP 500 във Виена, която ще се проведе в периода от 21 до 27 октомври. Вече е ясен и жребият на първата ни ракета в австрийската столица.

Добър жребий на Григор Димитров във Виена

Григор попадна сред тримата най-високопоставени в турнира, което му даде шанс да играе срещу по-нискоранкирани тенисисти чак до 1/2-финалите. Първият съперник на българина на турнира ще бъде най-добрия китаец Жижен Жанг. При победа над Жанг, във втория кръг Гришо ще срещне победителя от срещата между Фабиан Марожан и Томас Махач.

Първият поставен, срещу когото Димитров може да се изправи е №7 Джак Дрейпър на 1/4-финалите. В тази част на схемата са още Кей Нишикори и Доминик Тийм, за когото това ще е последен турнир в кариерата му. Българинът попадна в една половина с водача Александър Зверев, като двамата могат да се срещнат на 1/2-финалите. 

Турнирът във Виена може да се окаже с изключително значение за разпределянето на последните места за АТР финалите в Торино. В плюс на Григор във Виена ще бъде отказването на двама тенисисти от Топ 10.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес