Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Джокович призна: Бях най-неспокоен срещу Григор Димитров

29 януари 2023, 23:02 часа • 4573 прочитания

Треньорът на новия шампион на Australian Open Новак Джокович - Горан Иванишевич, призна, че е изпитал най-голямо притеснение в двубоя срещу Григор Димитров. Ноле загуби само един сет в седемте си мача на Откритото първенство на Австралия и заслужено стигна до 10-ата си титла в Мелбърн.

След големия триумф Иванишевич бе откровен, че Джокович се е подобрявал с всеки следващ мач, но срещу Григор е бил много неспокоен - най-вече заради здравословното състояние на сърбина и неговата контузия, която все пак отшумя в последните му мачове на турнира.

Новак Джокович и Горан Иванишевич

"Нека се изразя така - около 97% от тенисистите биха се отказали на негово място. При тези резултати от изследванията почти всички биха се оттеглили от участие. Той наистина даде всичко. С всеки изминал ден се чувстваше все по-добре. Признавам си, че не очаквах това.

Бях най-притеснен от двубоя му срещу Григор Димитров, но той продължи напред и след това спечели турнира. Новак става все по-луд. Неговата лудост е положителна", заяви Горан Иванишевич.

В крайна сметка Джокович стигна до финала, където победи гърка Стефанос Цицирас. След мача Циципас каза, че Джокович е "най-великият, хващал ракета в ръка".

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес