Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тенисът и на корт, и на маса ще господства в Ловеч

16 април 2015, 12:19 часа • 10534 прочитания

Тенисът се превръща в спорта на месеца в град Ловеч, след като вече се приемат заявки за участие в два турнира в града, съобщава кореспондентът на Actualno.com от региона

На 22-ри април от 9,00ч. на открит тенис корт ще се проведе общинският отборен турнир по тенис на корт, част от спортния календар на община Ловеч за 2015г., каза г-жа Даниела Коларова за кореспондента ни от града. Според правилата му участниците са на възраст от 10 до 18 години. Всеки отбор е съставен от 5 играчи независимо от пола. Играе се минимум два сингъла и един двойков мач. Системата на игра ще се уточни допълнително след приемане на заявките.

Заявки се приемат до 20-ти април на e-mail: aheadlovech@gmail.com или на GSM 0898638630. Наградите на участниците са подсигурени с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

Същевременно на 9-ти и 10-ти май Ловчанска митрополия, Община Ловеч, Гимназия за чужди езици ”Екзарх Йосиф І” и Тенис клуб – Ловеч, организират открит индивидуален турнир по тенис на маса. Надпреварата е посветена на 145-годишнината от създаването на Българската Екзархия и 175-годишнината от рождението на Екзарх Йосиф І.

Състезанието ще се проведе в многофункционалната спортна зала на Езиковата гимназия. Официалното откриване ще бъде на 9-ти май от 9.30ч., а награждаването и закриването на 10-ти май от 16.00ч.

Класиралите се на първите три места ще получат медали, а на всички участници ще бъдат връчени грамоти за участие. Купата на Община Ловеч ще получи най-добрият състезател на турнира. Учредени са още награди и за най-възрастен състезател, най-млад състезател и за феърплей.

Заявки за участие се изпращат  в срок до 17.00ч. на 30-ти април на адрес: Ловеч, Община Ловеч, ул. „Търговска” 22, стая 229, Мариела Николова, или на e-mail: mariela.nikolova@lovech.bg.

За по-подробна информация - Ислям Атакан, главен съдия на състезанието – 0897 481 135.

Снимка: Архив

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес