Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тенис федерацията: Грозна фалшива новина урони престижа на спорта ни

09 януари 2020, 18:35 часа • 5452 прочитания

От Българската федерация по тенис разпространиха позиция по въпроса със слуха, който твърди, че са отказали да финансират пътуването на българския отбор до Австралия, където той участва в новия турнир АТР Cup.

Там те наричат твърдението "грозна фалшива новина", но не внасят яснота какво всъщност се е случило.

Единствено федерацията цитира правилника за провеждане на АТР Cup, според който организаторите поемат хотела, храната и вътрешния транспорт на състезателите, а те сами си плащат транспорта до Австралия.

Проверка показва, че един примерен билет отиване и връщане в авиокомпания "България Еър" струва около 1566 евро.

Припомняме, че в социалните мрежи се появи новина, която гласи, че Григор Димитров е платил целия престой на отбора ни на ATP cup.

Според публикацията, поместена в  страницата на "Българолюбие", Българската тенис федерация е отказала да прати наш отбор на турнира, тъй като е счела, че не си заслужава да се харчат средства за него.

Твърди се още, че успехите, които записахме - отборни победи над Великобритания и Молдова, индивидуалните 2 успеха на Димитър Кузманов и победите на Григор Димитров над Дани Еванс и Раду Албот, са постигнати под указанията на личния треньор на първата ни ракета - Кристиан Гро.

Пълният текст с отговора на федерацията, можете да прочетете в SportLive.bg.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес