Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайбрек раздели Григор Димитров от престижна победа над Циципас (ВИДЕО)

29 декември 2022, 11:22 часа • 2420 прочитания

Единственият българин в елита на световния тенис Григор Димитров бе на крачка от победа над гръцката звезда Стефанос Циципас, но отстъпи с 1:2 сета (6:4, 2:6, 6:7) във втора среща между отборите на България и Гърция на новия турнир United Cup.

След над два часа битка в австралийския град Пърт представителят на България отново преклони глава пред четвъртия в света, губейки решаващия тайбрек с 4:7 точки.

В първия сет Гришо успя да нанесе пробив в последния гейм, за да го измъкне с 6:4 гейма. Втората част бе категорично за Циципас, който проби на два пъти българина.

В третия сет двамата не успяха да се пробият и стигнаха до тайбрек, в който Гришо допусна минипробив в самото начало, а след това и двамата печелиха подаванията си, за да се стигне до победа на Циципас.

Това е шеста победа на Циципас срещу Григор в съперничеството им, докато българинът има само един успех.

България вече изостава с 0:2 от Гърция, след като по-рано Изабелла Шиникова отстъпи на гръцката си опонентка. Турнирът United Cup се явява и подготовка за наближаващото Открито първенство на Австралия, което започва в средата на януари.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес