Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След загубен финал: Григор Димитров демонстрира характер и отвя китаец във Виена (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 16:49 часа • 1118 прочитания

Най-добрият тенисист на България при мъжете Григор Димитров постигна категоричен успех с 2:0 (6:4; 7:5) над световния номер 46 Джиджен Джанг в първия си двубой на турнира от категория АТР 500 във Виена с награден фонд 2,47 милиона евро. Въпреки загубения финал в Стокхолм преди дни хасковлията демонстрира характер в решаващи моменти и си осигури сблъсък с Томаш Махац.

Лош старт не пречупи Гришо за първи успех във Виена

Димитров стартира ужасно мача. На свой сервис той изостана с 0:40 и макар че успя да изравни, загуби подаването си. В третия гейм обаче най-добрият ни тенисист направи рибрейк. Солидното представяне на Гришо се материализира, когато той проби Джанг за 6:4, за да поведе с 1:0 сета в общия резултат.

ОЩЕ: Въпреки загубения финал: Григор Димитров прибира внушителна сума от Стокхолм

Димитров изтърва шансове за пробив

Втората част премина по-оспорвано. Хасковлията пропусна две възможности да вземе подаването на съперника още във втория гейм. В следващия му се наложи на него да отразява брейкбол. При 3:2 и 40:15 в своя полза Григор Димитров пак изтърва златни възможности да покачи преднината си в сета.

Отличен Гришо във важните моменти

Двамата тенисисти не допускаха фрапантни грешки и стигнаха до 5:5. Китаецът изигра хубав гейм и малко му остана да направи брейк, но първата ни ракета устоя на натиска. Това му даде импулс и вдъхновение за решаващ пробив, който му гарантира крайната победа. За място на четвъртфиналите Димитров ще срещне 27-ия в класацията на АТП Томаш Махач (Чехия), който започна с успех срещу Фабиан Марожан (Унгария) със 7:6(5), 6:1.

ОЩЕ: След финала в Стокхолм: Какви са шансовете на Григор за финал и във Виена?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес