Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След тайбрек в третия сет: Мико Кузманов изпусна титлата в Братислава (ВИДЕО)

18 юни 2023, 18:40 часа • 1244 прочитания

Българският тенисист Димитър Кузманов не успя да спечели втората си титла от турнир от сериите Чалънджър, след като отстъпи драматично във финалната среща на турнира в Братислава (Словакия) с награден фонд 118 хиляди евро.

Украинец спря Кузманов за втора Чалънджър титла

Кузманов поведе със сет, но загуби от Виталий Сачко от Украйна с 6-2, 2-6, 6-7 (2). Срещата продължи 2 часа и 45 минута. Българинът беше само на две точки от победата при 6-5 и 30-0 в третата решаваща част, но не успя да спечели гейма, а след това загуби в тайбрек.

Трети загубен финал за Мико Кузманов

За Кузманов това беше четвърти финал на турнири от сериите Чалънджър. Българинът има една спечелена титла в Барселона през 2021 година. Със страхотното си представяне на турнира Мико заработи 60 точки за световната ранглиста. Така той ще се изкачи с 43 позиции до №180 в света.

Кузманов започна великолепно срещата и поведе с 2-0. Сачко успя да върне пробива, но веднага Мико отговори с рибрейк за 3-1. Българинът проби отново при 5-2 и спечели първия сет. Във втората част Сачко направи два пробива и изравни резултата след 6-2.

Мико допусна пробив още в първия гейм на третия решителен сет, но успя да изравни при 2-2. Сачко постигна нов пробив за 5-4 и сервира за спечелване на мача. Кузманов показа страхотен характер и успя да върне пробива за 5-5, а след това си стигна до тайбрек. За съжаление, в него Сачко поведе с 6-1 точки и от втората си възможност затвори мача в своя полза.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес