Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След отпадането в Шанхай: Какво предстои за Григор Димитров до края на сезона?

09 октомври 2024, 16:11 часа • 928 прочитания

Най-успешният български тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на предпоследния за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Българинът отстъпи на 19-годишния чех Якуб Меншик в три сета и приключва азиатското си турне, което включваше участие единствено на турнира в Шанхай.

Финалът на сезона за Григор Димитров

Григор имаше планове да играе и на турнира ATP 500 в Пекин, но се оттегли в последния момент, за да се фокусира изцяло върху Мастърса на азиатска земя. Сега Димитров ще се завърне на европейската сцена, където му предстоят още няколко турнира до края на тенис сезона за тази година.

Григор планира участие в Стокхолм, Виена и Париж

Следващият турнир, в който Григор е заявил участие, е ATP 250 в Стокхолм от 14 до 20 октомври. Гришо ще се завърне там, където започнаха големите му успехи в ATP тура, защото именно в Стокхолм той спечели първата си титла. Ако няма промяна, Димитров най-вероятно ще бъде втори поставен в схемата на турнира след Каспер Рууд.

Григор Димитров Стокхолм 2013

Още следващата седмица идва още един турнир, на който Григор вероятно ще вземе участие - ATP 500 във Виена. Тази надпревара започва на 21 октомври и ще продължи до 27 октомври, като се очаква да събере тенисисти като Александър Зверев, Даниил Медведев, Тейлър Фриц и други. 

Гришо се надява и на класиране за Финалите на ATP

Друг турнир, който със сигурност влиза в плановете на Гришо, е последният Мастърс за годината - този в Париж. Той започва на 28 октомври и ще продължи до 3 декември. Това може да се окаже и последният турнир на Григор за годината, освен ако не влезе в топ 8 за Финалите на ATP в Торино, които са от 10 до 17 ноември.

След това за Григор предстои почивка от малко повече от месец, преди да стартира новата година с традиционно участие на турнирите в Австралия - първо в Бризбън, а след това и в Мелбърн за първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open.

Ето и каква сума спечели Григор Димитров от Мастърса в Шанхай.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес