Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След финала в Стокхолм: Какви са шансовете на Григор за финал и във Виена?

21 октомври 2024, 15:43 часа • 4209 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира тази седмица участието си на турнира от сериите ATP 500 във Виена. Българинът влиза в отлична форма и настроение, след като миналата седмица успя да стигне до финала на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм.

Може ли Григор Димитров да спечели титлата във Виена?

Макар и да не спечели титлата, Гришо показа страхотна игра в мачовете си в Стокхолм, като отстъпи единствено на Томи Пол (причините за загубата). Българинът видимо бе уморен на финала, след като предния ден игра много тежък двубой срещу Талон Грикспор, в който му се наложи да прави пълен обрат.

Сега Димитров ще гони ново предно класиране и във Виена, за да увеличи шансовете си да играе на Финалите на ATP в Торино, а и да запази високата си позиция в световната ранглиста. Какви обаче са шансовете на Григор на турнира във Виена предвид конкуренцията в надпреварата?

Григор Димитров

Поставен под номер 1 е Александър Зверев

Поставен под номер 1 в схемата на турнира е германецът Александър Зверев, който е под номер 3 в световната ранглиста. Втори поставен пък е австралиецът Алекс де Минор, който обаче от тази седмица вече е зад Григор Димитров. Двамата си размениха местата, като Гришо е 9-и, а Де Минор - 10-и.

Гришо в половината на Алекс де Минор

Въпреки това Де Минор остана втори в основната схема, докато Димитров е поставен под номер 3. Това няма голямо значение за схемата, тъй като и в двата случая жребият ги поставя в една половина. Зверев пък е в една половина с четвъртия поставен Томи Пол, който вдигна титлата в Стокхолм.

ОЩЕ: Жребият на Григор Димитров във Виена

Григор Димитров

Пол, Тиафо, Музети, Дрейпър и Попирин също гледат към титлата

Другите четирима поставени тенисисти са Франсис Тиафо, Лоренцо Музети, Джак Дрейпър и Алексей Попирин. И осемте поставени играчи са много солидни тенисисти, но нито един от тях не може да се определи като "непреодолим" съперник. Дори Зверев, който е в топ 3 на света, загуби от Гришо на Мастърса в Маями тази година.

Ако Григор успее да пренесе добрата си игра от Стокхолм и същевременно съумее да съхрани силите си в хода на турнира, то той има много добри шансове да стигне до петия си финал през 2024-а. Освен в Стокхолм, тази година Гришо игра финали и в Бризбън, където стана шампион, както и в Марсилия и Маями.

ОЩЕ: Григор Димитров спечели внушителна сума от финала в Стокхолм

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес