Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След два тайбрека и "геврек": Кошмарен обрат спря Вики Томова на старта в Рим

10 май 2023, 20:49 часа • 1971 прочитания

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира от сериите WTA 1000 в Рим, след като допусна кошмарен обрат срещу представителката на Казахстан Юлия Путинцева. Българката спечели първия сет, но загуби втората част в тайбрек и в крайна сметка отстъпи със 7:6(5), 6:7(3), 0:6 след 2:53 часа игра.

Томова, която стартира от квалификациите и постигна две победи, за да влезе в основната схема, започна силно срещата и успя да се противопостави на 51-вата в света казахстанка. Първият сет бе белязан от серия от пробиви, а в тайбрека българката се наложи със 7:5 точки.

Вторият сет също се оказа равностоен, като двете тенисистки отново влязоха в тайбрек. Там обаче казахстанката се наложи със 7:3 точки, вкарвайки срещата в решаващ трети сет. Последната част започна с прекъсване от около половин час заради дъжд, а това сякаш наруши ритъма на Томова.

Българката не успя да поддържа нивото отпреди това и позволи на опонентката ѝ да ѝ върже "геврек" - сет на нула. Така Виктория Томова не успя да прескочи първия кръг на турнира в Рим и вече може да насочи вниманието си към втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, където също ще трябва да мине през квалификации.

Другият български представител в Рим - Григор Димитров, започва участието си директно от втория кръг. Там Гришо ще се изправи срещу трикратен шампион от Големия шлем, а ако постигне победа - в третия кръг го чака Новак Джокович.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес