Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След драмата "Надал" на "Ролан Гарос" блесна Цвети Пиронкова

27 май 2016, 19:52 часа • 4066 прочитания

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова продължава да смайва на тазгодишния "Ролан Гарос". За по-малко от час тя смаза с 6:2, 6:1 американката Слоун Стивънс и в неделя, 29 май, излиза на осминафинал срещу номер 2 в схемата Агниешка Радванска.

Пиронкова си отмъсти на Стивънс за загубата на миналогодишния "Ролан Гарос" на същата фаза - трети кръг, с 4:6, 1:6. Всъщност досега нашето момиче нямаше успех в 3 мача срещу мощната американка. За последно при жените имахме играч във втората седмица на турнира през 2005 година. Тогава Сесил Каратанчева стигна до четвъртфинал, а след това гръмна допинг скандала със Сесил.

Днес (27 май) Пиронкова направи невероятна серия. Тя изостана с 0:2 гейма в първия сет и отвърна със серия от 7 поредни гейма в своя полза! Стивънс буквално изпадна в нокаут и така и не можа да намери адекватен отговор на играта на Цвети. С представянето си българката напълно опроверга предварителните очаквания - тя имаше само 1 победа на клей преди "Ролан Гарос" през тази година!

Иначе днешният ден на втория турнир от Големия шлем безспорно минава под знака на сензационното оттегляне на деветкратния шампион в Париж Рафаел Надал. Той се отказа от участие заради контузия в китката. Пълни подробности за драмата научете в Sportlive.bg

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес