Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Саша Зверев негодува: Не исках да играя тенис, а да гледам Евро 2024

19 юни 2024, 16:18 часа • 1315 прочитания

Германската тенис звезда Александър Зверев остана недоволен от програмата на настоящия турнир в Хале, част от серията ATP 500. Зверев, който неведнъж е изказвал, че е голям футболен фен, няма да има възможността да гледа мача Германия - Унгария от Евро 2024, защото ще трябва да е на корта в този момент. 

Бесен Зверев пропуска Германия-Унгария, защото трябва да играе

Германецът ще се изправи в 1/16-финален двубой срещу поставения на 57-ма позиция Лоренцо Сонего. Срещата между двамата е определена под №4 в програма за деня, за да имат достатъчно време да се възстановят от последните им мачове във вторник. Зверев обаче не остана трогнат от решението на домакините.

Александър Зверев

"Това определено не беше моето желание. Ако имах право на избор, щях да го направя по различен начин. Честно казано, не беше умно от страна на организаторите. Ако не играех, със сигурност нямаше да гледам тенис мач, а футбол", каза Зверев.

Очаква се тенис двубоят да започне не по-рано от 18:30 часа, като междувременно Германия ще стартира участието си във втория кръг от домакинската си кампания на Евро 2024 с мач срещу Унгария от 19:00 часа. Със сигурност Саша ще иска да приключи бързо сетовете, за да гледа как ще се справят неговите любимци на Европейското.

Вторият мач в програмата за деня в Хале е с участието на първата българска ракета Григор Димитров, който среща корав американец, играл ATP финал само преди няколко дни.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес