Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руне надви Медведев, Синер безпроблемно преодоля сънародник (ВИДЕО)

14 април 2023, 20:46 часа • 2894 прочитания

Холгер Руне и Яник Синер ще играят един срещу друг на полуфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монте Карло с награден фонд от 5 779 335 евро. 19-годишният датчанин елиминира номер 3 в схемата Даниил Медведев (Русия) с 6:3, 6:4 за 78 минути и достигна до втория си полуфинал в надпревара от такъв ранг. Италианецът пък надви сънародника си Лоренцо Музети с 6:2, 6:2 за 75 минути.

ОЩЕ: Зверев нападна Медведев: Той няма нищо общо с честността и спортсменството

Руне, който направи сензация на миналогодишното Открито първенство на Франция, когато стигна до четвъртфиналите, загуби само шест точки на свой сервис в първия сет и направи общо три пробива в мача. "Със сигурност не беше лесно, винаги е трудно да играеш с Даниил", каза той. Младият тенисист ще се изкачи с две позиции до номер 7 в световната ранглиста в понеделник.

Синер пък става първият италианец, достигнал до полуфиналите в Монте Карло, от 2019 година насам, когато Фабио Фонини спечели титлата. "Не е лесно да играеш срещу Музети. Познавам качествата му, особено на тази настилка. Знаех, че трябва да се активизирам, да се опитам да се възползвам от шансовете си преди него", заяви полуфиналистът след успеха над отстранилия по-рано Джокович от шампионата.

Другата полуфинална двойка в Монте Карло е Андрей Рубльов (Русия)-Тейлър Фриц (САЩ).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес