Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рубльов: Аз съм от Русия, а получих подкрепа, която не заслужавам

13 юли 2023, 12:46 часа • 23982 прочитания

Световният номер 7 в тениса Андрей Рубльов направи емоционално изказване след края на участието си на Уимбълдън. 25-годишният тенисист заяви, че въобще не е очаквал да получи такава подкрепа от публиката, имайки предвид това, че е руснак.

Андрей Рубльов е против войната на Русия

Нещо повече: Рубльов сподели, че на моменти се е чувствал така сякаш "не заслужава" подкрепата на феновете тъкмо защото идва от страна като Русия, която вече втора година води война срещу Украйна. Самият Рубльов е сред най-големите противници на войната и не се страхува да изразява позицията си публично.

Рубльов не смята, че заслужава подкрепата на феновете

"Усетих наистина голяма подкрепа през всичките тези две седмици на Уимбълдън. Да съм от страната, от която съм (Русия), и да имам тази подкрепа... това е специално. Не знам, понякога сякаш имам усещането, че не заслужавам тази подкрепа", каза Рубльов, който загуби от Новак Джокович, но публиката бе изцяло на негова страна.

"Не знам какво трябва да направиш, за да имаш тази подкрепа. Наистина съм благодарен за това", каза още руснакът, който не е вярвал, че ще бъде толкова топло посрещнат в Лондон. През февруари 2022 г., ден преди инвазията на Русия, Рубльов написа "Моля ви, без война" на обектива на камерата след свой мач в Дубай.

Андрей Рубльов иска войната да свърши час по-скоро

Запитан дали се чувства виновен, че е от Русия, Рубльов каза: "Не, не знам какво да кажа. Направих толкова много изявления. Мисля, че мнението ми е много ясно. Просто ситуацията е ужасна. Разбира се, не пожелаваш това на никого. Искаш тези ужасни неща да могат да приключат колкото се може по-бързо, за да могат всички хора по света просто да имат шанс да имат добър живот."

В началото на годината Андрей Рубльов направи уникален жест, след като развяха украинско знаме пред него (ВИДЕО).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес