Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътят на Карлос Алкарас към световния връх започва в Синсинати

12 август 2024, 12:24 часа • 586 прочитания

След като спечели две титли от Големия шлем и сребърен медал на Олимпийските игри в Париж, световният №3 Карлос Алкарас заяви, че една от основните му цели до края на сезона е да завърши като най-добрия играч в света. 21-годишният шампион от Ролан Гарос и Уимбълдън, който загуби вълнуващия олимпийски финал от Новак Джокович, се завръща в игра на Откритото първенство на Синсинати тази седмица, където може да натрупа преднина пред сърбина и италианеца Яник Синер.

След среброто в Париж: Алкарас се прицели в първото място

Алкарас изостава на 450 точки от световния номер едно Синер в надпреварата на ATP на живо до финала на сезона в Торино, отделно от класирането от началото на годината, което служи като мярка за битката за първото място в края на годината.

"Очевидно е, че всеки път, когато изоставам, се целя да бъда номер едно", каза Алкарас. "Така че наистина съм съсредоточен върху това. Фокусиран съм върху това да ходя на всеки турнир, да мисля за това да играя страхотен тенис, да направя добър резултат, просто за да бъда по-напред в надпреварата. В момента основната ми цел е да завърша годината като номер едно."

Карлос Алкарас

Миналогодишният вицешампион от Синсинати Алкарас ще започне кампанията си срещу Гаел Монфис или Алексей Попирин, тъй като се завръща към тениса на твърди кортове за първи път, откакто достигна четвъртфинал в Маями през март. Турнирът в Синсинати е важно събитие за подготовка за Откритото първенство на САЩ, което ще се проведе в периода от 26 август до 8 септември.

"Развълнуван съм да играя отново тук. Очевидно са страхотни спомените от миналата година, достигането до финала, загубата в един наистина напрегнат и епичен мач с Джокович", каза Алкарас.

Освен в Синсинати Джокович и Алкарас се оказаха в "напрегнат и епичен мач" на финала на Олимпийските игри в Париж. Там сърбинът триумфира с 2:0, превръщайки се в най-стария олимпийки шампион в историята на тениса. След олимпийското злато, Новак Джокович се отказа от защитата на титлата си в Синсинати.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес