Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза: Роджър Федерер ще разбие Григор Димитров в Мелбърн

21 януари 2016, 16:05 часа • 13841 прочитания

Пак на голямата сцена, пак срещу голям съперник – най-добрият български тенисист Григор Димитров си остава една от малкото бели лястовици в професионалния спорт, които все още носят радост на България със спортни успехи. А сега за Григор предстои ново предизвикателство – на „Род Лейвър Арена” срещу 17-кратния носител на титли от Големия шлем Роджър Федерер. Мачът ще е трети в дневната сесия, т.е. ще започне около 5:30 - 6:00 часа сутринта българско време.

Какви са шансовете на Димитров за победа? За съжаление Actualno.com и Sportlive.bg не ги оценяват за особено добри. Има пет основни причини, поради които поддържаме това си виждане - пет компонента, в които нашето момче засега изостава сериозно от швейцареца. И да, сред тях не е склонността на Димитров да търси показност в любовните си връзки, за разлика от Федерер, който е пример за спокойствие и дори скука в това отношение, което обаче безспорно помага много за най-същественото - тениса.

От началото на тази година, а и като цяло досега в кариерата си, Димитров допуска резки спадове в играта си, а срещу играч като Федерер това е пагубно. Защото Роджър Федерер не прощава – надуши ли кръв, следва клане. Затова и Федерер е в елитния клуб на големите шампиони, където Григор тепърва трябва да заслужи мястото си – ако може. Пожелаваме му да успее и още утре, 22 януари, да опровергае песимистичната ни прогноза.

Кои са петте конкретни причини да смятаме, че Федерер ще победи убедително Димитров в утрешния мач на "Род Лейвър Арена" - научете в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес