Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Притеснително: Григор се сблъска с проблем, който едва не го провали срещу Мъри (ВИДЕО)

01 януари 2024, 14:07 часа • 11362 прочитания

Водещият тенисист на България Григор Димитров започна с победа 2024 година, след като обърна Анди Мъри на старта на турнира в Бризбън. Въпреки това мачът не протече гладко за българина, който трябваше в движение да се справя с някои проблеми и предизвикателства.

Григор Димитров почти остана без здрави ракети срещу Мъри

В първата част играта на Гришо не се получаваше толкова добре, като българинът търсеше своя ритъм. Димитров обаче срещна и друг, по-нестандартен проблем: скъса кордаж цели четири пъти, като накрая бе заплашен да остане без нито една ракета със здрав кордаж.

ОЩЕ: Григор Димитров обърна Анди Мъри за победен старт на 2024 година (ВИДЕО)

Гришо скъса кордаж 4 пъти, ще поръча още ракети за Australian Open

Попитан след мача за проблемите с ракетите си, Григор каза следното: "Останаха ми още три ракети за този мач. В професионалния спорт кордажът винаги е поставен под риск. Надявам се в Мелбърн да нямам такива проблеми, но за всеки случай ще поръчам още няколко ракети."

Григор Димитров

Откритото първенство на Австралия започва в средата на януари, като освен с кордажите, Григор ще трябва да направи настройки и на играта си. "През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъда постоянен в играта си седмица след седмица."

"Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Днес почувствах малко брак в началото, ако трябва да бъда честен, но се опитвам да намеря играта си", коментира Григор, който вече даде заявка за удар на 2024 година (ВИДЕО), отказвайки Анди Мъри с брилянтно отиграване, и то със скъсан кордаж!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес