Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предвиждане на Actualno.com се сбъдна – Вавринка аут от „Ролан Гарос”

26 май 2014, 22:12 часа • 17361 прочитания

Втори ден на „Ролан Гарос”, първи огромен шок – шампионът от Australian Open и номер три в света и в схемата в Париж Станислас Вавринка отпадна още в първи кръг на втория турнир от Големия шлем след загуба с 4:6, 7:5, 2:6, 0:6 от испанеца Гилермо Гарсия-Лопес.

Както Actualno.com предвиждаше в прогнозите си за турнира, швейцарецът имаше трудности още срещу първия си противник в лицето на Гилермо Гарсия-Лопес – при това непреодолими в крайна сметка.

Двамата направиха два чудесни сета – 6:4 за Лопес и 7:5 за Вавринка, но си личеше, че по-силният удар на швейцареца, а именно бекхендът, дава дефект. И тази подробност започна да му изяжда скоростно главата в ключовия трети сет – там Лопес проби още в първия гейм, издържа на два пъти при пасив от 15:40 на свой сервис и успя да направи втори пробив за 5:2 гейма, затваряйки с 6:2.

Вместо да повиши нивото си на игра, Вавринка инкасира още шест гейма в свой ущърб и записа срамен резултат в четвъртия сет - 0:6. Настроението на швейцареца буквално падна под нулата още в самото начало и Станислас така и не показа характер, което беше доста нетипично за него. Всъщност именно на „Ролан Гарос” той има няколко паметни петсетови мача, но днес определено беше денят на Гарсия-Лопес. Испанецът показа добра форма и разби от минаващи удари отчаяния швейцарец, който разочарова изключително много.

Във втори кръг Гарсия-Лопес излиза срещу французина Адриан Манарино.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес