Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред полуделия от радост Марадона Аржентина грабна Купа Дейвис (ВИДЕО)

27 ноември 2016, 23:05 часа • 1621 прочитания

За пръв път в своята история Аржентина грабна световното отборно първенство по тенис на корт при мъжете - Купа "Дейвис". В изключителен сблъсък в Загреб гаучосите успяха да спечелят с 3:2 победи над домакините от Хърватия и така от пети опит завоюваха ценното отличие.

В първия ден на надпреварата - 25 ноември, двата отбора си размениха по една победа. В петсетова драма първата ракета на хърватите Марин Чилич пречупи втората ракета на гостите Федерико Делбонис, като за малко Делбонис да направи обрат, изоставйки с 0:2 сета. Тежката артилерия на Аржентина - Хуан-Мартин Дел Потро, върна синьо-белите в играта след успех с 3:1 сета над Иво Карлович.

В събота, 26 ноември, аржентинците загубиха мача на двойки с 0:3 сета, след като Чилич и Иван Додиг победиха Дел Потро и Делбонис и днес, 27 ноември, на хърватите им трябваше само една победа, за да вземат за втори път в историята си Купа "Дейвис". Но не би - големият герой се оказа Дел Потро. За пръв път в кариерата си в Купа "Дейвис" той направи пълен обрат - от 0:2 до 3:2 сета срещу Чилич. Мачът продължи почти 5 часа, като Дел Потро показа изключителни нерви, след като загуби втория сет с 2:6 гейма и изтърва първия в тайбрек. След тези два сета обаче Дел Потро удари в точните моменти - в самия край на всеки от сетовете, като в петата част шампионът от US Open през 2009 година изостана с пробив още в първия гейм, но моментално направи рибрейк и закова решителен пробив за 5:3, като не трепна на сервис. За да дойде бляскавото представяне на Делбонис, който побърка на ретур 38-годишния Иво Карлович и го смаза с 6:3, 6:4, 6:2.

На трибуните през целия уикенд беше и Богът на футбола - Диего Армандо Марадона. Той преживя всяка една точка все едно беше на корта.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес