Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Плишкова излиза срещу Халеп на полуфинал в Маями (ВИДЕО)

28 март 2019, 10:57 часа • 1638 прочитания

Каролина Плишкова се класира за полуфиналите на тенис турнира в Маями, след като надигра в изцяло чешки сблъсък Маркета Вондрушова в два сета – в отделните части 6-3, 6-4. Двубоят започна по-добре за по-опитната от двете, която проби още във втория гейм подаването на съперничката, а това бе достатъчно за успех в първия сет.

Във втория обаче 19-годишната Вондрушова започна с пробив, но Плишкова го върна в петия гейм. По-младата от двете чехкини се пропука отново в седмия гейм и така Плишкова се класира за полуфиналите. Там я чака тежък мач със световната номер 3 Симона Халеп.

Румънката надделя над китайката Цян Уан в два сета – 6-4, 7-5. В първия сет и двете бяха много колебливи на собствен сервис, като двубоят започна с три последователни пробива, преди Халеп да бъде първата, която удържа подаването си. Китайката бе пробита за трети пореден път, но румънката върна жеста още в следващия гейм. Въпреки това тя успя да затвори частта в своя полза.

Във втория драмата бе пълна, след като Халеп започна с пробив, но загуби пет последователни гейма. Дори това обаче не се оказа достатъчно за Уан, която допусна нов срив в играта си и допусна шест поредни гейма в полза на Халеп, които й осигуриха крайния успех в срещата.

Така в полуфинала в долната половина на схемата ще се изправят Плишкова и Халеп. Двете са изиграли до момента 9 двубоя, в които Халеп води със 7-2 успеха. Мачът им е последен от програмата и ще започне в 03:00 часа. Преди това от 19:00 часа пък ще се проведе другия полуфинал между Анет Контавейт и Ашли Барти.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес