Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пиронкова записа победа за старт в Маями

18 март 2014, 20:59 часа • 18339 прочитания

Цветана Пиронкова стартира с победа участието си на силния турнир в Маями. Българката надигра състезаващата се за Казахстан рускиня Галина Воскобоева с 6:2, 7:5. По този начин Цвети спечели 35 точки за ранглистата, а в двубой от втори кръг ще се изправи срещу поставената под №25 Сорана Кърстя, която почива на старта, предаде БГНЕС.

Днешната среща започна с пробив за Пиронкова, която поведе с 1-0. След това тя успя да затвърди пробива и дръпна с 2-0. Найната съперничка спечели сервис гейма си и намали на 1-2. Двете си размениха по още един гейм, за да се стигне до пробив за Цвети, която поведе с 5-2, а след това се поздрави със сет аванс.

Следващият сет бе доста оспорван, като Воскобоева успяваше да поведе, но Цвети бързо връщаше интригата и изравняваше. Пробив позволи на Пиронкова да поведе с 4-3, а след това последва гейм, преминал през няколко равенства, но в крайна сметка българката поведе с 5-3, но допусна да се стигне до 5-5. Последва пробив на Цвети за 6-5, след това за българката не бе проблем да спечели мача.

Срещу Кърстя Цвети води с 2:1 победи, като Пиронкова е печелила на хард и клей, а Кърстя - на трева. Последният им мач беше в Сидни, където Цвети победи с 6:4, 6:1, а после взе първата си титла от WTA.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес