Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отвъд корта: Джокович за сложните отношения с Надал и надеждата за бъдещо приятелство

30 юли 2024, 15:53 часа • 1137 прочитания

Новак Джокович "хвърли светлина" върху отношенията си с Рафаел Надал, след като победи испанеца с 6-1 6-4 във втория кръг на Олимпийските игри в Париж. Във вторник двамата се срещнаха за 60-ти път във вероятно финален дуел помежду си. Въпреки че кариерите им са толкова преплетени, сърбинът призна, че така и не е успял да се създаде връзка с 38-годишния Надал.

Съперничество без граници: Джокович разказва за отношенията си с Надал

На пресконференцията след мача Новак Джокович беше запитан за отношенията си с Надал и дали има "братска" връзка между двамата след толкова много години заедно на корта. Сърбинът беше категоричен, че те преди всичко са съперници, но и че се надява в бъдеще да изградят приятелство. "Мисля, че няма братска възка помежду ни. По-скоро е съперничество. Колеги сме, уважаваме се, оценяваме кариерите си и това, което сме постигнали и сме донесли на спорта", каза Джокович.

Новак Джокович и Рафаел Надал

Обяснявайки защо не могат да бъдат приятели, 24-кратният шампион от Големия шлем продължи: "Честно казано, трудно е да бъдеш близък с опонентите си. Ние сме най-големите съперници и не искаш да даваш информация за живота си или за начина, по който се чувстваш, и други неща, защото това може да повлияе. Предполагам, че това е една от причините, поради които не се сближихме толкова и не мисля, че на това ниво можеш да се сближиш толкова с когото и да било."

Съперници, но може би приятели след края

Но Джокович оставя отворена вратата за приятелство, когато и двамата се пенсионират. Той добави: "Но кой знае? Когато кариерата приключи и за двама ни, се надявам, че ще можем да се обърнем към различната страна на връзката и да размишляваме върху нещата, през които сме преминали заедно, които сме преживели заедно, специалните моменти, по различен начин."

Новак Джокович и Рафаел Надал

Джокович се стреми към първото си олимпийско злато, като следващият на пътя му е поставеният под номер 70 германец Доминик Кьопфер. Двамата ще се срещнат в сряда от 13:00 часа. Междувременно Рафаел Надал ще излезе на корта днес за мача си на двойки с Карлос Алкарас срещу нидерландското дуо Талон Грикспор и Уесли Колхоф. Сблъсъкът е насрочен за 16:30 часа.

ОЩЕ: Григор и Lacoste жънат успех след успех, но... защо Димитров е с Nike на краката си?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес