Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От 11-годишен: Алкарас мечтаел за "най-красивия турнир" - Уимбълдън (ВИДЕО)

14 юли 2024, 21:05 часа • 940 прочитания

Защитилият си титлата на Уимбълдън Карлос Алкарас разкри, че е мечтаел да спечели най-старата и престижна тенис надпревара още от 11-12-годишен. Испанецът определи Откритото първенство на Великобритания като "най-красивия турнир, който се играе на най-красивия корт и има най-красивата купа".

Карлос Алкарас продължава да сбъдва мечтите си

"Истината е, че за мен винаги е било мечта да спечеля този трофей. Всички са гледали онова интервю, в което съм на 11 или 12 години и казвам, че мечтая да стана шампион на "Уимбълдън". Сега просто изпълнявам мечтата си. За мен това е най-красивият турнир, който се играе на най-красивия корт и има най-красивата купа", заяви Алкарас, след като победи Новак Джокович на финала.

Алкарас няма търпение за финала на ЕВРО 2024

"С моя екип, със сигурност ще гледаме финала на ЕВРО 2024. Не знам къде ще бъде, но ще го гледам. Аз си свърших работата, да видим какво ще се случи във футбола. Ще бъде труден мач, ще го гледаме и ще видим кой ще спечели накрая", коментира испанецът.

Суперлативи за Новак Джокович

"Джокович е невероятен боец. Знаех, че той ще има своите шансове. Мачът беше труден, но се опитвах да бъда спокоен. В тайбрека на последния сет исках да покажа най-добрия си тенис. Щастлив съм, че в края успях да намеря нужните решения", каза още Карлос Алкарас.

ОЩЕ: Световната №32 триумфира на Уимбълдън след трисетов трилър (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес