Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осака надви Плишкова и се класира за втори пореден финал в Големия шлем

24 януари 2019, 10:47 часа • 2951 прочитания

Японката Наоми Осака се доближи на една победа от втора поредна титла от Големия шлем, след като надви Каролина Плишкова от Чехия с 6-2, 4-6, 6-4 и се класира за финала на Откритото първенство на Австралия.

В двубой изпълнен с агресивна игра и атрактивни печеливши удари шампионката от US Open успя да се наложи в три сета над намиращата се в страхотна форма Плишкова, която вчера спаси четири мачбола, преди да отстрани Серина Уилямс.

Осака започна по-уверено срещата и проби дв апъти съперничката си, без да ѝ даде нито една възможност за пробив, за да вземе първия сет с 6-2.

Втората част бе равностойна, но Плишкова бе по-решителна във важните моменти и успя да вкара мача в решаващ трети сет.

В него се стигна до една-единствена възможност за пробив, която се откри пред Осака и японката се възползва от нея, за да стигне до крайния успех след час и 53 минути игра.

21-годишната Осака завърши двубоя с цели 15 аса и 56 печеливши удара, срещу само 30 непредизвикани грешки. Плишкова от своя страна реализира 20 уинъра и допусна 21 грешки.

Във финала на турнира в събота Осака ще се изправи срещу друга чехкиня - Петра Квитова, която по-рано днес победи Даниел Колинс в два сета.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес