Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ОББ Тенис турнир 2024: 110 мача и 14 часа интензивен тенис в рамките на един ден

30 септември 2024, 14:57 часа • 342 прочитания

40 мъжки и 32 смесени двойки се включиха в петото издание на любителския турнир по тенис на ОББ. По традиция, той се проведе в последния уикенд на месец септември на кортовете на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина в София. Поради очакванията за лошо време в неделя, всичките 110 мача от схемата на турнира се изиграха в събота. Това представлява рекорд за най-много изиграни срещи на турнира в рамките на един ден. За да бъде изпълнена програмата, състезателите използваха 10 корта, а събитието предложи 14 часа интензивен тенис.

При мъжете титлата спечелиха вицешампионите от миналата година Веселин Трифонов и Григор Шопов. В много оспорван финал те се наложиха с 6:4 над Кристиян Герасимов и Асен Георгиев. За втора поредна година титлата на смесени двойки отиде при Ваня Желязкова и Владислав Искренов. На второ място се класираха Гергана Недина и Цоло Цветков.

Наградите на победителите и финалистите връчиха Петър Андронов, главен изпълнителен директор „Международни пазари" на KBC Group и председател на надзорните съвети на ОББ и ДЗИ и Георги Дончев, управител на Националния ОББ тенис център.

Тенисът е игра, която носи 9.7 допълнителни години към средната продължителност на живота на човек. Продължителност, свързана със здраве, движение и по-добро качество на живот. Това е кауза, на която ние от ОББ, ДЗИ и KBC Group сме се посветили и с поредното издание на турнира препотвърждаваме. Поздравления за всички участници и честито на победителите. Не спирайте да тренирате и да живеете активно. Очакваме ви тук и догодина, още повече и по-добри.“, сподели Петър Андронов.

ОББ организира турнира от 2018 г., с прекъсване само по време на Covid-19 пандемията. Той е свободен за всички, които не се занимават професионално с тенис и са навършили 18 години. Състезанието за любители е част от дългосрочната политика на KBC Group в България за насърчаване на спорта и здравословния начин на живот в страната.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес