Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новак Джокович постигна невероятното - спечели всички "Мастърс" турнири

20 август 2018, 06:15 часа • 5219 прочитания

Бившият номер едно и страдащ цели две години на корта Новак Джокович окончателно се завърна на голямата тенис сцена. След като спечели "Уимбълдън" само преди малко повече от месец, сърбинът записа историческо постижение - той успя да вземе купата от последния "Мастърс" турнир, който му липсваше досега - този в Синсинати.

Досега Джокович беше играл три финала в Охайо, като ги загуби всичките и то без да вземе сет - през 2009, 2012 и 2015 година. И в трите случая на пътя му застана считаният за най-велик в историята на тениса - Роджър Федерер. Сега отново Федерер беше последното препятствие пред Джокович, но този път звездите грееха благосклонно за сърбина.

Като цяло Ноле беше по-стабилният играч и заслужено се поздрави със сладкия успех. Първият сет беше решен с пробив в седмия гейм, когато Федерер допусна точка за пробив след двойна грешка и не съумя да се справи. Във втората част швейцарецът удари пръв – пробив за 2:0 гейма, но последва рибрейк, след като и мрежата помогна на Ноле, а Федерер сбърка елементарно на мрежата.

Какво се случи след това и ВИДЕО от великото постижение - научете в Sportlive.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес