Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятен Григор Димитров показа характер и ще играе за втора титла в Стокхолм!

19 октомври 2024, 21:35 часа • 2191 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров показа невероятен характер и обърна нидерландеца Талон Грикспор, за да го победи с 2-6, 7-5, 6-4 на 1/2-финалите на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. Гришо започна трудно срещата, но постепенно наложи своя стил на игра, за да се класира за финала, където ще спори с американеца Томи Пол за втора трофей в Стокхолм след дебютната си ATP титла през 2013-а.

Григор Димитров победи Грикспор и се класира на финал в Стокхолм

Още в първия гейм Григор трябваше да отразява точка за пробив, но се справи. След това пък българинът имаше отличен шанс да пробие подаването на Грикспор, повеждайки с 40:15, но не се възползва. Българинът имаше брейкпойнт и при 2-1, който пропиля.

Грикспор наказа пропуските на Григор в първия сет

Грикспор наказа пропуснатите шансове на българина в петия гейм, когато стигна до точка за пробив и я оползотвори, за да поведе с 3-2 гейма. Още в следващия гейм Гришо стигна до 30:30, но Грикспор спечели следващите две точки, за да затвърди пробива.

В седмия гейм Григор Димитров отново се пропука и допусна втори пробив. Българинът имаше геймбол, но Грикспор го отрази, за да изравни. Нидерландецът спечели и следващите две точки, за да поведе с 5-2 гейма. След това Грикспор нямаше проблеми да затвори сета на свой сервис с 6-2.

Силен старт за Гришо във втората част, но Грикспор показа реакция

Григор влезе силно във втория сет, като стигна до ранен пробив още във втория гейм. Българинът поведе с 3-0 гейма и взе инициативата в сета. В седмия гейм обаче Грикспор успя да върне пробива след няколко неубедителни изяви на Гришо. Димитров отрази един брейкбол, но при втория изкара свой удар с малко в аут и бе пробит.

ОЩЕ: Обрат срещу 3-ия в света носи първата ATP титла на Григор (ВИДЕО)

Григор Димитров

Димитров дочака своя втори шанс току преди тайбрека

Още в следващия гейм Григор Димитров имаше шанс отново да пробие. Той изостана с 15:40 на сервис на Грикспор, но успя да изравни и да се добере до точка за пробив. В този момент обаче нидерландецът започна да сервира феноменално - и с три добри сервиса успя да вземе три лесни точки, за да изравни геймовете за 4-4.

Последва бърз сервис гейм на нула в полза на Григор за 5-4. Грикспор също тръгна уверено на свой сервис, но изненадващо допусна да бъда изравнен от 40:15 до 40:40, и то с двойна грешка. Подобно на предния си сервис гейм, нидерландецът пак намери най-добрите си сервиси във важните моменти - и взе следващите две точки с добро сервиране.

Григор Димитров

Гришо спечели подаването си за 6-5, а след това дойде ред и на Грикспор да докара мача до тайбрек. Българинът обаче отказа да играе тайбрек, натискайки последния сервис гейм на съперника. Димитров поведе с 40:15 точки, осигурявайки си два сетбола. Първият бе отразен с добър сервис от Грикспор, но при втория Григор спечели сета със 7-5.

Талон Грикспор се пропука в последния момент

В третия сет двамата тенисисти показаха стабилност на своя сервис и бързо стигнаха до 2-2 с гейм на нула за Гришо. Българинът трябваше да спасява брейкбол в следващия гейм, а след това пък Грикспор записа сервис гейм на нула за 3-3. Двамата продължиха в същия дух: Димитров взе подаването си на 15 за 4-3, а Грикспор веднага изравни с нов сервис гейм на нула за 4-4.

Димитров взе следващия гейм на 15, за да поведе с 5-4. След това Грикспор, който спечели последните си две подавания на нула, сервира за оставане в мача, но не издържа на напрежението. Гришо поведе с 40:0, осигурявайки си три мачбола. Нидерландецът успя да отрази и трите възможности, но след това допусна четвърти мачбол, който Димитров този път успя да реализира, за да затвори сета с 6-4.

Последни новини за Григор Димитров може да четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес