Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надал съжалява за представянето на Томич

14 януари 2014, 18:24 часа • 22889 прочитания

Рафаел Надал изрази съжаление, че съперникът му в първи кръг на Откритото първенство на Австралия Бърнард Томич е получил контузия, заради която остана само един сет на корта.

"Играх добре в първия сет, но не проведохме достатъчно разигравания, за да преценя нивото на моя тенис. На първо място много ми е жал за Томич, тъй като да се оттеглиш на домашен турнир от Големия шлем на централния корт пред препълнени трибуни е много тежко от психологическа гледна точка. Чувствах се виновен пред Бърнард. Аз самият съм бил в подобна ситуация преди няколко години и знам колко трудно му е било. Смятам, че не бива да продължаваш да играеш, когато се чувстваш зле. Това поставя под угроза здравето ти и участието в следващите турнири.

Преди да се контузи ние изиграхме няколко прекрасни гейма. Той подаваше чудесно, аз също сервирах добре. Кортовете в Мелбърн тази година са много бързи, което прави мачовете интересни и зрелищни за запалянковците", коментира Надал.

Томич пък обясни, че му е било изключително трудно да вземе решение да се оттегли след първия сет, който бе спечелен от Надал с 6-4. Той е почувствал болки на вчерашната тренировка, като при един удар го е заболял левия крак, информира БГНЕС.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес