Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надал се отказа от участие в последния за годината турнир от Големия шлем

08 август 2024, 10:22 часа • 595 прочитания

Бившият номер 1 в световния тенис Рафаел Надал се отказа от участие в последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Това разкри самият той в социалните мрежи. Причината е, че 38-годишният испанец не се намира в оптимално физическо състояние.

Рафа вече пропусна Уимбълдън

Както е известно, напоследък Рафа Надал е преследван от контузии. Той пропусна тазгодишното издание на Уимбълдън, но след това участва в тенис турнира на Олимпийските игри в Париж. Матадора все пак обяви, че ще участва на Лейвър Къп, която ще се проведе между 20 и 22 септември в Берлин.

Надал не се намира в оптимална форма

„Здравейте на всички, пиша ви, за да ви уведомя, че реших да не се състезавам на тазгодишния US Open, място, от което имам страхотни спомени. Ще ми липсват тези електрически и специални нощни сесии в Ню Йорк в Аш, но не мисля, че ще мога да дам 100% от себе си този път".

"Благодаря по-специално на всички мои фенове в САЩ, всички ще ми липсвате и ще се видим друг път. Успех на всички за винаги невероятния US Open! Следващото ми събитие ще бъде Лейвър Къп в Берлин“, написа Рафа Надал.

ОЩЕ: Отвъд корта: Джокович за сложните отношения с Надал и надеждата за бъдещо приятелство

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес