Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На фона на допинг скандала: Синер наема специалистите зад успехите на Джокович

17 септември 2024, 11:14 часа • 621 прочитания

След като спечели втората си титла от Големия шлем за сезона, лидерът в ранглистата Яник Синер обяви присъединяването на двама нови членове към екипа си. На фона на незатихващия допинг скандал, в който се оказа, че главното действащо лице е неговият масажист, италианецът съобщи, че ще работи с двама бивши треньори на сръбската легенда Новак Джокович.

Бивши треньори на Джокович започват работа със Синер

След като се раздели с досегашните си фитнес треньор и физиотерапевт, Синер се е спрял на двойката, която дълго време отговаряше за подготовката на Новак Джокович. В понеделник 23-годишният италианец официално обяви идването на Марко Паники и Юлисес Бадило в екипа му.  

"Добре дошли в отбора", написа Синер на селфи заедно с двамата. Паники и Бадило са познати лица в тура, най-вече благодарение на успешните си престои в лагера на Новак Джокович. Бадило и сърбинът се разделиха след края на сезон 2022, докато Паники напусна сръбския борд през май месец.

Преди началото на Откритото първенство на САЩ Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) разкри, че през март Синер е дал две положителни проби за анаболния стероид клостебол. Тогава Спортният арбитражен съд отсъди, че състезателят няма да подлежи на наказание. Но преди сни от Световната антидопингова агенция (УАДА) докладваха, че все още не са решили дали да обжалват решението за оневиняване на тенисиста и все още го разследват.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес