Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Може ли българинът да стане крал на Уимбълдън?

17 юни 2014, 10:41 часа • 13585 прочитания

Когато Гиргор Димитров грабва титлата в Куинс, сигурно са го побили тръпки, като е видял имената на шампионите гравирани върху трофея. 23-годишният българин записа вече и своето име до някои от най-големите играчи на трева в история. Джон Макенроу, Джими Конърс,Борис Бекер, Пийт Сампрас - всички те са спечелила турнира на кортовете на клуб Куинс, които са само на няколко километра от тези на Ол Ингланд клъб, където се играе Уимбълдън. Звезди като Лейтън Хюин, Рафа Надал и Анди Мъри също са го правили.

Турнирът в Куинс винаги е считал за барометър преди Уимбълдън. Той е идеална подготовка за Макенроу през 1981 и 1984 г., когато спечели титлите и на Уимбълдън. Бекер взима и двете купи през 1985 и 1999, а Хюит през 2002. Надал взе титлата в Куинс през 2008, а само седмица по-късно детронира Федерер на Уимбълдън. А миналата година Анди Мъри сложи край на 77-годишното чакане, на британците за шампион в Лондон, след като преди това бе спечелил Куинс.

"Ще разберем след седмица", отговори Григор Димитров на въпрос дали може да повтори дубъла на Мъри. Този трофей е специален. Усещаш го, докато ги вдигаш. Димитров има всички оръжия да спечели Уимбълдън, страшен първи сервис, способност да атакува от всички страни, лекота край мрежата и импровизация.

 

Мартин Херман, Ройтерс

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес