Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мико Кузманов спаси шест мачбола и се класира за втори кръг в Индия

28 февруари 2023, 16:25 часа • 1132 прочитания

Българският тенисист Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове, който се провежда в индийския град Пуне. Надпреварата е от сериите „Чалънджър“ и е с награден фонд от 130 хиляди долара. Мико Кузманов продължава напред в турнира, след като елиминира квалификанта Макото Очи от Япония.

Двубоят бе изключително драматичен, като в крайна сметка родният тенисист се наложи над съперника си с 5:7, 7:6 (1) и 6:2 след 3:17 часа игра. Кузманов спаси и шест мачбола в срещата, за да може да продължи напред в надпреварата.

В първия сет Мико водеше с 5:3 гейма, но допусна срив в играта си и японският представител успя да вземе четири поредни гейма и да спечели частта със 7:5. Във втория сет българинът губеше с 5:3, но успя да спаси шест мачбола, след което да изравни до 5:5 след пробив. В тайбрека Кузманов бе безупречен и изравни общия резултат.

В последният сет родният състезател нямаше никакви проблеми, след като направи няколко пробива и взе пет поредни гейма, за да затвори частта с 6:2. По този начин той се класира за втория кръг на турнира, където ще срещне победителя от двойката Макс Пърсел – Мукунд Сасикумар. С успеха си днес Кузманов заработи 2105 долара от наградния фонд и 9 точки за световната ранглиста.

Преди дни Мико отпадна на 1/4-финалите на друг турнир игран в Индия.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес