Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мико Кузманов се бори 3 часа, но отпадна в квалификациите на US Open

24 август 2023, 10:02 часа • 877 прочитания

Българският тенисист Димитър Кузманов не успя да прескочи първия квалификационен кръг на турнира от Големия шлем US Open, след като загуби от 107-ия в света Тиаго Сейбот Вилд от Бразилия с 6-7 (7), 7-6 (4), 4-6. Срещата продължи цели 3 часа.

Димитър Кузманов отпадна от US Open

Кузманов допусна пробив за 1-2 в първия сет, но успя да го върне за 3-3. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Мико спаси два сетбола, но в крайна сметка отстъпи със 7-9 точки.

Във втората част Кузманов спаси мачбол при 4-5 гейма, а след това се стигна до нов тайбрек. В него Мико спечели със 7-4 точки и изравни сетовете срещу бразилеца, който тази година победи Даниил Медведев на Ролан Гарос.

Димитър Кузманов

Кузманов беше пробит за 2-3 в третата решаваща част и това се оказа решаващо за изхода на срещата. Любопитното е, че той завърши мача с повече спечелени точки от съперника, но това не се оказа достатъчно, за да стигне до победата.

Остана само един българин в квалификациите на US Open

България остава само с един представител в квалификациите на US Open - и това е Адриан Андреев, който прескочи първия кръг, а тази вечер ще премери сили със 106-ия в света Борно Гойо от Хърватия. По-рано от квалификациите отпадна и Сесил Каратанчева.

ОЩЕ: Преди 6 години: Григор победи Кирьос и триумфира в Синсинати (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес