Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мачът на Григор с Надал пропадна: Рафа отпадна след кошмарен обрат (ВИДЕО)

05 януари 2024, 16:12 часа • 3456 прочитания

Испанската тенис легенда Рафаел Надал не успя да се класира за полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Бризбън, след като допусна обрат и загуби от представителя на домакините Джордан Томпсън със 7:5, 6:7(6), 3:6 за близо 3 часа и половина игра.

Рафаел Надал отпадна от турнира в Бризбън

Испанецът, който се завърна към тениса след почти едногодишно отсъствие заради контузия, не успя да надвие Томпсън, въпреки че имаше три мачбола. Първият от тях дойде при 5-4 във втория сет, но австралиецът оцеля, за да изравни геймовете.

Испанецът пропиля 3 мачбола

След това в тайбрека на втората част Рафа поведе с 6-4 точки, имайки и два сервиса. Испанецът обаче се пропука на началния си удар и позволи на Томпсън да запише четири последователни точки и да вкара двубоя в решаващ трети сет.

Нов австралиец на пътя на Григор Димитров в Бризбън

В последната част Томпсън стигна до пробив в четвъртия гейм, който Надал така и не успя да възстанови. Така на полуфиналите съперник на Григор Димитров ще бъде австралийският тенисист, който е под номер 55 в световната ранглиста.

По-рано Григор Димитров победи друг австралиец. Срещата с Томпсън ще бъде в събота по обяд. Победителят от двубоя ще играе на финал срещу Холгер Руне или Роман Сафиулин, които оформят другия полуфинален сблъсък.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес