Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лазаров и Донски отпаднаха на крачка от полуфиналите на двойки в "Арена Армеец"

29 септември 2022, 16:39 часа • 1268 прочитания

Един от българските тандеми на Sofia Open 2022 - Александър Донски и Александър Лазаров, приключи участието си в надпреварата на четвъртфиналите. Те претърпяха поражение в два сета от италианската двойка Симоне Болели и Фабио Фонини, губейки с 4:6, 3:6.

Срещата се проведе на корт 1 в зала "Арена Армеец" и продължи малко повече от час. Там българите, които получиха "уайлд кард" за надпреварата, започнаха отлично и дори поведоха с 3:1, но впоследствие взеха само още един гейм от първия сет.

През втората част италианската двойка повтори първоначалния сценарий на съперниците си и поведе с 3:1. До края на мача поеха контрол и изходът на срещата беше ясен.

Българите допуснаха цели 7 двойни грешки, вкараха само 57% от първите си сервиси в игра, а на второ подаване процентът им беше много слаб - 31 на сто спечелени точки срещу двойно повече на Болели и Фонини.

В надпреварата още е другата българска двойка - Янаки Милев и Пьотр Нестеров. Те още не са изиграли мача си от четвъртфиналите срещу Матос и Вега Ернандес, който е по-късно днес.

Припомняме, че вчера Алекс Лазаров отпадна и на сингъл - във втори кръг. Третата ни ракета беше близо да победи италианеца Лоренцо Музети, но в крайна сметка допусна обрат до 1-2 сета.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес