Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Космическата сума, която е заработил Григор Димитров от тениса

31 декември 2022, 06:30 часа • 37187 прочитания

Григор Димитров е единственият българин в световния елит на тениса, като вече над десетилетие е част от топ 50 на световната ранглиста. През 2019-а българинът съвсем за кратко излезе от първите 50, но запазва позиция сред най-добрите в тениса за изключително дълъг период от време, с което могат да се похвалят много малко активни тенисисти.

Изключителният пробив на Григор Димитров в тениса

Кулминацията в кариерата на Гришо бе 2017-а, когато той стигна до третото място в света, спечелвайки четири турнира през годината - надпреварите в Бризбън и София, Мастърса в Синсинати и Финалите на АТП. През годините Димитров е завоювал общо осем трофея на ниво АТП, а освен това има няколко полуфинали в Големия шлем.

Колко богат е Григор Димитров?

С трофеите и участията по най-големите тенис турнири Григор печели и значителни парични награди. Откакто е част от професионалния тенис, Гришо е заработил близо 22 милиона долара. В тази сума влизат само приходи от наградни фондове на турнири, в които е участвал. Българинът има и различни спонсори, като участва и в рекламни кампании, носещи му допълнителни приходи.

Най-силният турнир за Гришо в Големия шлем

Роденият в Хасково тенисист е 28-ми в света към днешна дата и се подготвя за първия за новата година турнир от Големия шлем - Australian Open. През 2017-а той достигна до полуфинал в Мелбърн, а освен това има още три четвъртфинала в надпреварата. Това е и най-силният турнир за Гришо в Големия шлем, макар и да е достигал до полуфинали и на Уимбълдън и US Open.

"Не можех да си обуя чорапите": Какво спря Гришо за титла от Големия шлем?

Парите на Григор в тениса - 8 пъти по-малко от тези на Джокович

Богатството на Григор Димитров е внушително за българските стандарти, като за сравнение следващата ни ракета в ранглистата - Димитър Кузманов, е заработил малко над 500 хил. долара. Спечелените пари от наградни фондове на Гришо обаче не могат да се сравняват с тези на Новак Джокович, които надхвърлят 160 млн. долара - осем пъти повече от тези на българина.

Григор Димитров е сред спортните милионери на България, а сред тях попада и Кубрат Пулев. Какви пари е заработил Кобрата в бокса, четете в линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес