Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кореец, шокирал Джокович на AO, спря Мико Кузманов за Уимбълдън

26 юни 2023, 19:27 часа • 1451 прочитания

Втората ракета на България Димитър Кузманов не успя да прескочи първия кръг на квалификациите на Уимбълдън, след като отстъпи на южнокорееца Хьонг Чунг с 2:6, 6:3, 3:6. Българинът спечели сет, но не съумя да стигне до пълен обрат, разделяйки се с надеждите си за място в основната схема.

Мачът започна кошмарно за Кузманов, който бързо изостана с 1:4, а след това загуби частта с 2:6. Във втория сет Мико направи пробив за 3:1, за да успее да стигне до спечелването на частта с 6:3. В решаващия сет обаче Чунг успя да пробие за 5:3 и след това затвори мача.

Съперникът на Кузманов е последният тенисист, който победи Новак Джокович на Australian Open. През 2018-а Хьонг Чунг шокира Ноле и след това изчезна от света на тениса (ВИДЕО). Сега той се завръща към любимата игра, в която попада съвсем случайно (четете подробности в линка).

Иначе Кузманов е вторият български тенисист, който отпада в пресявките на Уимбълдън - преди това и Адриан Андреев загуби в три сета след 2 изпуснати мачбола. В основната схема на Уимбълдън се очакват двама българи - Григор Димитров и Виктория Томова. Техните мачове се очакват в началото на другата седмица.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес