Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е следващият турнир на Григор Димитров?

12 октомври 2024, 15:00 часа • 1560 прочитания

Българската тенис звезда Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Това бе първо участие на турнир от календара на ATP за Гришо след Откритото първенство на САЩ през септември. А сега българинът се подготвя и за следващото състезание в календара си.

Григор Димитров атакува нова титла в Стокхолм

Турнирът, който следва за Григор Димитров, е този в Стокхолм от сериите ATP 250. Надпреварата започва днес с квалификации, а основната фаза стартира на 14 октомври. Турнирът приключва на 20 октомври, когато се очаква да се състои и големият финал на сингъл.

ОЩЕ: Какви турнири предстоят за Григор Димитров до края на 2024 година?

Григор Димитров

Гришо среща конкуренцията на двама тенисисти от топ 10

Именно в Стокхолм Григор печели първата си титла на ниво ATP - още през далечната 2013-а. Действащ шампион е Гаел Монфис, който миналата година стана най-възрастният шампион на турнира - на 37 години. С най-много отличия на този турнир пък са Борис Бекер и Джон Макенроу - с по 4.

Жребият на турнира ще бъде изтеглен днес (12 октомври), в 16 часа българско време. В турнира ще участват двама по-високо ранкирани тенисисти от Гришо - шестият в света Андрей Рубльов и деветият в света Каспър Рууд, както и тенисисти като Томи Пол, Матео Беретини и Стан Вавринка.

Победителят в Стокхолм ще прибере около 105 000 паунда, както и 250 точки за световната ранглиста. Тези точки са необходими на Гришо в преследване на голямата цел - класиране за Финалите на ATP в Торино, където още един тенисист си капарира място в последните дни.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес