Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога и къде да гледаме първия мач на Григор Димитров в Шанхай

06 октомври 2023, 18:14 часа • 4618 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на турнира от сериите Мастърс в Шанхай с награден фонд 8,8 милиона долара. Състезателят ни е поставен под номер 18 в основната схема и поради тази причина започва директно от втория кръг. В първия си двубой хасковлията ще премери сили с Александър Вукич.

Димитров и Вукич са се срещали само веднъж до момента

Австралиецът си гарантира мача с първата ни ракета, след като победи испанеца Роберто Карбайес Баена с 6:4 и 7:6(9). Срещата продължи малко над два часа. 27-годишният Вукич, който се намира на 54-то място в световната ранглиста, и Димитров са играли помежду си само веднъж. На 17 юни тази година Гришо постигна убедителен успех с 6:3, 6:4 в квалификациите за надпреварата на трева в клуб "Куинс" в Лондон.

ПРЕДИ ДНИ: Гришо опита, но не успя да прескочи световния №7 за място на 1/2-финалите в Пекин

Григор Димитров

Кога ще се проведе двубоят

Сблъсъкът ще се проведе на 7 октомври, събота. Той е насрочен за втори в програмата на корт №2, която стартира в 5:30 ч. (българско време). Това означава, че двубоят на Григор няма да започне преди 9:00 часа.

Къде да гледаме срещата

Три родни телевизии ще излъчват на живо срещите от Мастърс-а в Шанхай - "Max Sport 1", "Max Sport 2" и "Max Sport 3". След този турнир Григор Димитров ще се бори за титлата в Антверп (от 16 октомври), във Виена (от 23 октомври) и на "Мастърса" в Париж (от 30 октомври), с който почти сигурно ще сложи края на сезона си.

ОЩЕ: "Пас към миналото": България неволно е замесена в най-черния ден в историята на тениса

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес