Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога и къде да гледаме Григор срещу световния №6 Холгер Руне на Уимбълдън

10 юли 2023, 09:52 часа • 4839 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес в битка за място на четвъртфиналите на Уимбълдън. Съперник на първата ни ракета пък е намиращият се на шесто място в световната ранглиста датчанин Холгер Руне. Победителят от срещата ще се изправи на 1/4-финалите срещу победителя от двойката Карлос Алкарас – Матео Беретини

Димитров се представя отлично от старта на Уимбълдън като вече елиминира без много напрежение трима съперници. За последно българският тенисист се справи с поставения под №10 в света американец Франсис Тиафо. До момента Григор и Руне не са се срещали на корта. 

В колко започва мачът между Григор и Руне?

Григор Димитров

Двубоят между Димитров и Руне е насрочен от организаторите за последен на корт №1 в Лондон. Първият мач е предвиден да стартира в 15:00 часа и ще бъде между Даниил Медведев и Иржи Лехечка. След това пък предстои двубой между Арина Сабаленка и Екатерина Александрова. Това означава, че Димитров и Руне ще излязат на корта във вечерните часове – не преди 19:00 часа.

Коя телевизия ще предава мача?

По традиция двубоите от Уимбълдън се предават пряко по „Евроспорт 2“. Така ще е и днес. Предаването отредено на днешния ден от турнира започва в 13:00 часа. Очаква се двубоят между Димитров и Руне да бъде излъчван пряко. Ако това не се случи обаче, на дигиталната платформа на телевизията се излъчват всички мачове от турнира от Големия шлем.

ОЩЕ: Григор Димитров: Аз също съм млад и талантлив, ако изключим "млад" (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес