Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казахстан се оказа твърде голяма хапка за България на Купа Дейвис

17 септември 2023, 15:53 часа • 1678 прочитания

Българският национален отбор по тенис отстъпи на тима на Казахстан с 1:3 победи и не успя да се класира за Световната група на Купа Дейвис. В последния мач Димитър Кузманов се бори срещу звездата на Казахстан Александър Бублик, но загуби с 6-4, 7-6(4).

Кузманов се бори, но загуби от Бублик 

В първия сет българинът върна пробив за 4-4, но веднага след това бе отново пробит. Във втората част Димитър Кузманов имаше три сетбола на сервис на Бублик, но не успя да се възползва, губейки в тайбрек, с което и България загуби окончателно от Казахстан.

ОЩЕ: Роден тенисист за Гришо: За да бъдеш голям шампион, трябва да бъдеш голям човек

Димитър Кузманов

Донски и Лазаров донесоха единствената победа на България

Единствената победа за България донесоха Александър Донски и Александър Лазаров на двойки. Казахстан искаше да приключи спора още в третия мач, включвайки в последния момент Бублик в отбора си за мача на двойки, но българите успяха да вземат победата.

Иначе България не можеше да разчита на голямата си звезда в тениса Григор Димитров, който отказа участие заради несъвместимост с програмата му. Междувременно Гришо се включи в шоу турнир в Германия, където се състезава под псевдоним G-Unit и при странни правила.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес