Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква сума може да спечели Григор Димитров от Уимбълдън?

13 юни 2024, 21:47 часа • 8007 прочитания

Организаторите на най-стария и престижен тенис турнир в света - "Уимбълдън", обявиха, че надпреварата от Големия шлем ще бъде с рекорден награден фонд тази година. Победителят в Лондон, където ще се подвизава и Григор Димитров, ще получи чек за 2,7 милиона долара.

50 милиона лири награден фонд на Уимбълдън

Парите, които ще спечелят състезателите, се увеличават с 11,9 процента спрямо миналата година. Сумата достига до 50 милиона лири. Това е с 5,3 милиона лири повече спрямо 2023-та. Триумфиралите на сингъл при мъжете и при жените ще получат по 2,7 милиона долара, докато само за участие в първия кръг на основната схема ще се взимат по 60 000 лири.

ОЩЕ: Световна ранглиста: Григор Димитров близо до №7, Джокович изпадна до трето място

Пас към миналото

Голям интерес към Уимбълдън

Турнирът "Уимбълдън" на кортовете в "Ол Инглън Клъб" в Лондон ще се проведе от 1 до 14 юли. "Интересът към посещението на "Уимбълдън" никога не е бил по-голям, като има безпрецедентно търсене на билети. Процъфтяващият и успешен шампионат ни дава възможност да се отблагодарим: на спорта, на местната общност и да инвестираме стратегически за бъдещето", казват още организаторите на турнира.

Иначе най-добрият български тенисист Григор Димитров вече започна своята подготовка за сезона на трева. Хасковлията тренира на "Ол Инглънд Клъб", където се провежда Уимбълдън, заедно със световната номер 3 при дамите Арина Сабаленка (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес