Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен е жребият на Григор за Мастърса в Париж и той не вещае нищо добро

27 октомври 2018, 11:48 часа • 3303 прочитания

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров вече е наясно с жребия си на последния за годината турнир за него - Мастърса в Париж. А жребият се оказа изключително тежък, защото Димитров е в четвъртината на най-силния в момента тенисист Новак Джокович и в половината на легендата Роджър Федерер.

Още в първия си мач т.е. втори кръг, Димитров ще играе с победителя от мача Роберто Баутиста-Агут и Стив Джонсън.

Григор Димитров ще срещне испанеца Роберто Баутиста Агут или Стив Джонсън от САЩ в първия си мач от Мастърса в Шариж, който ще бъде последен турнир за сезона за българския тенисист. Димитров води в мачовете с Агут с 2:1 победи, докато срещу Джонсън е записал 4 успеха от 6 срещи. При успех хасковлията може да се изправи срещу петия поставен Марин Чилич в третия кръг, а на четвъртфиналите дебне световният номер 2 Новак Джокович.

Безспорно сезонът е крайно неуспешен за Григор, който със сигурност ще загуби и мястото си в топ 10 на света, тъй като няма да може да участва на Финалния Мастърс в Лондон и ще загуби 1500 точки, които спечели след титлата на едно от най-престижните състезания миналата година. Всъщност загубата на тези точки най-вероятно ще изхвърли Димитров и от топ 20, особено ако българинът се провали и в Париж.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес