Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Силите на Григор Димитров го предадоха на финала в Женева (ВИДЕО)

27 май 2023, 17:48 часа • 5041 прочитания

Голямата звезда на българския тенис Григор Димитров не успя да спечели титлата на ATP 250 турнира в Женева, след като във финалния мач отстъпи на чилиеца Николас Джари с 6-7(1), 1-6 за 1 час и 37 минути игра. Българинът успя да се противопостави в първия сет, но във втората част бе тотално надигран от 54-ия в света Джари.

Двубоят започна позитивно за Григор, който спечели подаването си в първия гейм, а след това имаше два брейкбола на сервиса на своя опонент, но не се възползва. В третия гейм българинът бе пробит и влезе в ролята на догонващ. Димитров успя да върне пробива и да вкара сета в тайбрек, но там спечели само една точка.

Във втората част Николас Джари подобри началния си сервис и не даваше почти никакви шансове на Гришо. Българинът пък допусна спад в представянето си на свой сервис и бе пробит на два пъти, за да изостане набързо с 0-5 гейма. Григор успя да спечели един почетен гейм, но Джари взе категорично втория сет, а с това и титлата в Женева.

По този начин Григор Димитров загуби първия си финал от над 5 години, като за последно игра на финал през 2018-а, когато бе отнесен от Роджър Федерер (ВИДЕО). Българинът остава с осем титли в кариерата си, като последната бе спечелена през 2017-а. За Гришо предстои участие на Ролан Гарос, където на старта го чака бивш номер 1 при юношите.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес